Ghosh Yoga

Bishnu Ghosh is geboren in Lahore, India in 1903. Hij is de jongste broer van de wereldberoemde yogi Paramahansa Yogananda, auteur van "Een autobiografie van een yogi". Bishnu streefde er naar dat yoga beschikbaar is voor iedereen. Het systeem van Bishnu is gebaseerd op 84 Hatha yoga houdingen. Ghosh gebruikte ademhalingsoefeningen, houdingen en gewichtheffen om het lichaam te versterken en meer controle te krijgen over de spieren.

Bishnu Ghosh was de leermeester van Bikram Choudhury. Bishnu stuurde Bikram eerst naar Japan. Later vertrok Bikram naar de Verenigde Staten. Hij richtte daar Bikram Yoga College of India op. Bikram heeft samen met Bishnu Ghosh een systeem ontwikkeld met 26 houdingen en twee ademhalingsoefeningen. Deze houdingen zijn gebaseerd en komen voort uit de 84 houdingen van Bishnu Ghosh.

In de Ghosh yogalessen wordt gewerkt aan het versterken van kracht, flexibiliteit en balans. De aandacht is gericht op armkracht, versterken van buik-, rug- en beenspieren en het openen van de heupen. De Ghosh yogales is een mooie aanvulling op de Bikram Yoga. 

GHOSH YOGA 
De Ghosh yoga les is geschikt voor studenten die al langere tijd de Bikram Yoga beoefenen. Voor het meedoen aan deze les is het van belang dat je minimaal 60 Bikram Yoga lessen hebt gevolgd op onze school. Daarnaast is het verplicht om een plek te reserveren voor deze les. Reserveren kan op de school of per mail. Je ontvangt van ons een bevestiging van deelname. 
De Ghosh yoga les is niet voor mensen in hun introductieweek. 

GHOSH CORE
Naast de Ghosh Yoga les voor gevorderen hebben we sinds september 2018 ook de Ghosh Core les. Deze les wordt gegeven op zondagavond om 17:00 uur. De les bestaat uit pranayama, asanas en oefeningen van de Ghosh College. De les duurt 60 minuten en vindt plaats in een verwarmde ruimte. Deze les is geschikt voor iedereen met een open en power mind, dus ook voor de introductieweek. Zie voor meer informatie de Ghosh Core tab.