Ghosh core

De Ghosh Core les bestaat uit pranayama (ademhalingsoefeningen), asanas (yogahoudingen) en therapeutische oefeningen van de Ghosh College uit India. 

Bishnu Ghosh, de jongste broer van Paramhansa Yogananda (bekend van de Autobiografie van een Yogi) heeft in 1923 de Ghosh College opgericht. In de College worden sindsdien mensen geholpen met verschillende gezondheidsklachten, zoals rugpijn, migraine, constipatie, reuma, artritis, longaandoeningen etc. De behandelingen bestaan uit ademhalingsoefeningen, yogahoudingen en therapeutische oefeningen. In de winter van 2018 heeft Elwin bij de kleindochter van Bishnu Ghosh, Muktamala Mitra, de therapeutische yoga opleiding gevolgd.

In de Ghosh Core les, zoals deze wordt gegeven op onze school, werken we vooral aan het versterken van het fysieke lichaam, waardoor juist ook veel ruimte ontstaat op zowel mentaal als emotioneel vlak. 

De Ghosh Core les wordt gegeven in een verwarmde ruimte. De lesduur bedraagt 60 minuten.

Tijdens de les werk je aan het versterken van benen, buik, billen, rug, armen en schouders. 

De Ghosh Core lessen zijn geschikt voor iedereen met een open en power mind. Dus ook als je in je introductieweek zit.

De Ghosh Core les wordt vanaf medio september 2019 weer gegeven op vrijdagavond van 17:45 uur. Exacte datum eerste les volgt nog.